söndag 10 januari 2010

Nya friska tag

Idag tar jag en text från min samling, numera kan jag inte med att säga byrålåda, det ligger ju i datorn alltihop :-)
Den här fågeln ser till att få i sig mat så att hon kan ta nya friska vingtag.

Hon kom flygande från väster in över det lilla brukssamhället. Vinden kändes kall när den drog genom hennes vingar. Det var vår, men än värmde solen inte tillräckligt för att det skulle vara skönt att flyga. Hon hade flugit en bra bit in från kusten och kände att det var dags att slå sig ner för att vila en stund. Frågan var bara om det fanns något bra ställe? Hon tog en lång lov bort emot centrum för att kolla läget. Därnere rörde sig en del människor, det var torgdag och kanske skulle det finnas något ätbart för henne.

Hon sänkte huvudet och beredde sig på att gå ner en bit. Då såg hon några barn som sprang omkring på skolgården. Några hade djärvt kastat av sig mössor och vantar, de ville så gärna tro på solens löften. Hon tänkte att det är inte bra, de måste klä på sig igen. Återigen vände hon om, tog en sväng förbi kyrkan, rundade tornet och flög snabbt bort mot torget igen. Nu dök hon för att kunna ta sig en närmare titt på utbudet av varor. Ingen fiskhandlare idag, det var synd.

Det fanns grönsaker, bröd och diverse annat som hon inte var intresserad av. Hon satte sig på den lilla statyn som stod mitt på torget. Därifrån hade hon bra utsikt över kommersen och kunde snart sikta in sig på brödförsäljaren. Hon satt där en stund och väntade på rätt tillfälle. Det infann sig när handlaren gick iväg för att prata med garnförsäljaren, då flög hon snabbt fram och norpade åt sig en stor bit som låg på disken. Det var knappt hon fick med sig den, hon tappade en bit, men den största delen följde med. Hon återvände till statyn och såg sig om. Inga rivaler i närheten, hon hade brödet för sig själv.

2 kommentarer:

  1. Känns som en reinkarnerad mamma är ute och kikar över sin hemstad. Hon är väldigt mån om barnen.

    SvaraRadera
  2. Kul att läsa texten lite grann från ovan.Fint skri.vet

    SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här och läst vad jag skrivit? Vad kul, gör gärna det!