lördag 13 februari 2010

Svårt att bestämma mig

Nu har jag skrivit en hel del texter om Milla, både från hennes barndom och i vuxen ålder. Har hela tiden tänkt att jag ska försöka väva samman dessa korta texter jag skriver här med andra så att det så småningom blir en bok. Nu börjar jag tveka lite. Ska jag istället försöka få ihop två berättelser? Fortsättningen blir den vuxna Millas, naturligtvis. Eller ska jag fortsätta som jag tänkt och växla tidsberättelserna? De hör ihop, den ena leder till den andra och jag har de stora dragen klara för mig.

Vad skulle ni föredra?

6 kommentarer:

 1. Spontant har jag två delvis motstridiga svar: Växla! och Du måste göra som du själv vill!

  SvaraRadera
 2. *s* Glasklart! Jo, självklart ska jag göra som jag själv vill men det är bra att få lite åsikter om hur andra skulle tänka.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det blir mer intressant med fler perspektiv, jag tycker du ska växla.

  SvaraRadera
 4. Det var intressant. Jag satt precis och funderade på hur du skulle kunna väva ihop dina texter när inlägget ovan dök upp på min blogglista.
  Mitt förslag är att du helt enkelt testar olika alternativ.
  Skriv ut texten på papper först och lägg den i en barndomshög och en vuxenhög. Då kanske du lättare ser om det är en eller två böcker som ligger där.

  SvaraRadera
 5. Om "lilla-Milla"-delarna kan vävas in som psykologisk bakgrund/ledtrådar till vuxen-millas ageranden i "nutida" berättelser dvs, ett led i att driva handlingen (boken) och förståelsen för utvecklingen/ageranden hos Milla framåt - så skulle jag tycka om att se dem växlas.

  SvaraRadera
 6. Jag lutar också åt växlingen, ungefär med Gustafs argument att det blir olika perspektiv och en dynamik i texten. Och sen kan du ju alltid ändra dej, när du ser vad som händer?

  SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här och läst vad jag skrivit? Vad kul, gör gärna det!