söndag 17 oktober 2010

Det min hjärna rymmer

Solen letar sig in genom de smutsrandiga fönsterrutorna. Milla tittar på mönstren av flugskitar och ingrott damm från regndroppar. Tittar utan att se. Trots att det är så smutsigt så ser hon igenom, långt bort.
Drömmarna tar henne med på en resa som hon gjort många gånger förr. Den är varm och svettig, precis som hon vill ha den. Svett är bra, tänker hon. Med rätt sorts svett vet man att man är varm, att ingen kyla når in.

Milla längtar bort, som vanligt. Hon har fått en stund för sig själv och då kommer tankarna smygande. Som små korn av sand som följer med havsvattnet in till stranden. Utan att veta varför.

Varje dag hittar hon minneskorn, saker hon inte ens visste om att hon har upplevt. De har följt med och väntat på rätt tillfälle att tränga sig in. Mellan tårna och in i virvlande hjärnbark. Fastnar och skaver, ger henne minnen tillbaka. Varför förvandlas till ett "kanske därför". Förklaringar? Milla vet bara att det gnisslar till i maskineriet och ger henne fler kuggar att dra runt.

Tänk om jag bara kunde rymma från allt. Fly från plikter och gammal skit. Den önskan har hon ofta numera. Blandad med sorgen som skulle finnas där för evigt om hon gjorde det. Lämna barnen och Morgan, det skulle inte gå. Hon skulle krympa ihop och bli det förtorkade russin hon så ofta känner sig som. Tårarna har tagit slut. Hon orkar helt enkelt inte låta dem rinna när hon inte vet varför.


Läs även andra bloggares åsikter om ,

5 kommentarer:

 1. Det här kan nog de flesta mammor känna igen sig i!
  Tycker om mystiken i meningen: Med rätt sorts svett vet man att man är varm, att ingen kyla når in.

  SvaraRadera
 2. tycker att jag känner igen mej!

  SvaraRadera
 3. Ja, lätt att känna igen sig i. Fint språk.

  SvaraRadera
 4. Bra skrivet. Svett-meningen var min favorit också.

  SvaraRadera
 5. Instämmer i kören.
  Sista stycket tyder på att det är en insiktsfull person som vet om sina dubbla känslor. Fint skrivet.

  SvaraRadera

Vill du lämna ett bevis på att du varit här och läst vad jag skrivit? Vad kul, gör gärna det!